Întrebări frecvente în utilizare sistem de nivelare

FAQs

Q?

Sistemele de nivel reprezintă varianta modernă a ”cruciulițelor” ?

A.

Nu, nu există o legătură între cele două produse. Sistemele de nivel garantează calitatea lucrărilor de placare și asigurarea unei planeități perfecte, nemaifiind necesară utilizarea ”cruciulițelor”.

Q?

În cazul plăcilor rectificate are rost să utilizez sistemul ?

A.

În cazul plăcilor rectificate, sistemul este foarte util deoarece acoperă deficiețele de calitate a plăcilor prin asigurarea cu rigurozitate geometrică a planeității perfecte.

Q?

Când se recomandă utilizarea sistemului ?

A.

Utilizarea sistemelor de nivel este recomandată pentru oricine are pretenții în privința calității lucrării de placare și în asigurarea unei planeități perfecte.
Utilizarea devine indispensabilă în cazul plăcilor de dimensiuni mari, greu de manipulat, de regulă cele de peste 60 x 60 cm sau pentru plăcile lungi de tip parchet care au tendința de curbare.

Q?

Pot refolosi sistemul după utilizare ?

A.

După folosire, din sistem se pot refolosi penele și cleștele. Clipsurile prin ruperea puctului special proiectat din fabricație, pierd o parte din corp care rămâne sub placa ceramică, făcând imposibilă reutilizarea lor.

 

Q?

Cum estimez necesarul de clipsuri și de pene ?

A.

Pentru fiecare sistem, pe pagina de prezentare a produsului, veți găsi un grafic de estimare a consumului. Numărul necesar de clipsuri este dependent de forma plăcii ceramice și de dimensiunea acesteia. Consumul calculat este cel considerat optim pentru o eficiență maximă a lucrului.
Penele poti fi refolosite după uscarea adezivului și ruperea clipsului. Astfel, necesarul de pene ar trebui să acopere frontul de lucru între două uscări succesive ale adezivului.

 

Q?

Ce impedimente întâmpin dacă nu folosesc cleștele pe suprafețe mici?

A.

Cleștele se poate regla pe două axe, astfel încât poate fi ”setat” pentru exercitarea unei presiuni maxime asupra clipsului care sa asigure forța de presare a adezivului, dar să nu ducă la ruperea acestuia. Reglarea se face pentru o forță care să fie suportată de punctul de rupere. Nefolosirea cleștelui poate duce la ruperea unor clipsuri prin forțare.

Q?

Cleștii de împingere reglabili, pentru pardoseli sau pentru pereți verticali sunt absolut necesari ?

A.

Pe suprafețe mici, se poate lucra și fără clește. Cleștii sunt utili pentru facilitarea și accelerarea activității de inserare a penelor în clipsuri. De asemenea, optimizează presiunea asupra plăcii.

 

Suport comenzi: 0730 417 913